Mehmet Çetingüleç'in iddiasına göre, Türkiye'de SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki yüzde 42.6'lık artışa yönelik tepkiler devam ederken, iktidarın yerel seçimler öncesi yeni bir emekli maaşı zammı için hazırlık yaptığına dair spekülasyonlar ortaya atıldı. Çetingüleç, bu durumu, mevcut zammın yetersizliği ve emeklilerin zor durumda olmasıyla bağlantılı olarak değerlendirdi.

Çetingüleç'e göre, Türkiye'de SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan yüzde 42.6'lık zamın ardından kamuoyundan gelen tepkiler, hükümetin seçim öncesi yeni bir zam yapma ihtimalini gündeme getirdi. Çetingüleç'in iddialarına göre, yeni bir zam yapılması durumunda ise düşük maaş alan emeklilere daha yüksek oranda bir artış sağlamak amacıyla hazırlık yapılıyor.

Çetingüleç'in öne sürdüğü senaryolardan biri, seçim öncesi düşük maaş alan emeklilere yönelik ilave bir zamın yapılması. Bu ilave zammın ne kadar olacağı konusunda belirsizlik bulunsa da 4 bin ile 8 bin lira arasında bir rakamın telaffuz edildiği belirtiliyor.

Tarihte bugün; 2 Mayıs Tarihte bugün; 2 Mayıs

İkinci senaryo olarak ise intibak düzenlemesi öne çıkıyor. 2000 yılı öncesinde emekli olanlarla, 2000 yılı sonrasında emekli olanlar arasındaki maaş farkının giderilmesi amacıyla intibak düzenlemesi yapılması gündemde. Daha önce 2000 yılı öncesi emekli olanların maaşlarına yapılan intibak düzenlemesi gibi, şimdi de 2000 yılı sonrasında emekli olanlara benzer bir uygulama yapılabilir.