Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karabağ’ı ziyareti sonrası Azerbaycan’a askeri üs kurulmasına ilişkin “Daha sonra gelişme olabilir” açıklamasında bulunması Rusya’yı rahatsız etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO ülkelerinin askeri tesislerinin Rusya Federasyonu sınırlarına yakın konuşlandırılmasının, özel bir dikkat ve güvenlik önlemleri alınması için bir neden olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerle yaptığı sohbette Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le imzaladıkları Şuşa Beyannamesi’nin askeri üssü kapsayıp kapsamadığı sorusu karşısında verdiği cevabı yorumladı. Bugün yapılan basın brifinginde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Peskov, “NATO ülkelerinin Rusya sınırlarına yakın askeri tesis planlarının, özel dikkat ve önlem alınması için bir neden” olduğunu söyledi.

Davutoğlu, TUSAŞ saldırısını kınadı! Davutoğlu, TUSAŞ saldırısını kınadı!

LAVROV: SÖYLENTİLERİ YORUMLAMIYORUZ

Peskov, “İttifaka (NATO) üye ülkelerin sınırlarımıza yakın askeri altyapı tesislerinin açılması, özel dikkatimizin yanı sıra güvenliğimizi ve çıkarlarımızı korumak için gerekli adımların atılması için bir nedendir” dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan’da Türk askeri üsleri kurulabileceğine dair haberler hakkında “Söylentileri yorumlamıyoruz” ifadelerini kullandı. Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’le bugün bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmeden sonraki ortak basın toplantısında, “Bu konuyu istişare etmedik, söylentileri yorumlamıyoruz.” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN, DAHA SONRA GELİŞME OLABİLİR DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerle yaptığı sohbette İlham Aliyev’le imzaladıkları Şuşa Beyannamesi’nin askeri üssü kapsayıp kapsamadığı sorusu karşısında “Şimdi bu, açıkladığımız maddelerin dışında değil. Burada daha sonra gelişme, genişleme olabilir. Şimdilik burada daha çok, özellikle bu sınır boylarının garanti altına alınması, teminat altına alınması asıl olandır. Burada özellikle sayın İlham Aliyev’in Putin ile yapacağı ara görüşmeler bu işi farklı bir şekilde geliştirebilir. Bizim yapacağımız görüşmeler bu işi farklı şekilde geliştirebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi