Ukrayna’nın NATO müttefikleriyle Karadeniz’de gerçekleştirdiği harekat Rusya’yı rahatsız etti. Bunun üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dikkat çekici açıklamalarda bulunarak Rusya’nın, NATO üyesi ülkeler ile ortaklık ilişkisi kurabilmesinin gerekli olduğunu söyledi. Peskov ayrıca, adeta Türkiye ile ilişkileri referans göstererek, bu ortaklık ilişkisinin olması halinde “NATO üyesi devletlerin egemenliklerini koruyabileceği ve bölgesel güvenlik konusunda sorumlu bir pozisyon alabileceğinin kanıtı” ifadelerinde bulundu.

ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi

Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Karadeniz’de düzenlenen, 6 kıtadan 32 ülkenin katıldığı Sea Breeze 2021 askeri tatbikatı, Kırım’ı işgal edip askeri üsse çeviren ve bölge güvenliğini tehdit eden işgalci Rusya’yı rahatsız ederken dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün devlet televizyonu Rossiya-1’de yayımlanan “Moskova. Kremlin. Putin.” programında yaptığı açıklamada, Rusya’nın NATO ile oturup konuşabileceğini söyledi. Sözcü Peskov, “Çünkü yalnızca diyalog içinde, endişelerinizi karşı tarafa doğru bir şekilde iletebilirsiniz.” diye konuştu.

KREMLİN: RUSYA, NATO İLE İLİŞKİ KURMA YÖNÜNDEKİ İLGİSİNİ KORUYOR

Peskov, ilişkileri yeniden başlatma girişimlerine “ültimatom” ile kendilerine gündem dayatıldığını söyledi. Peskov, “öne sürdüğü gerekçelere rağmen” Rusya’nın, NATO ile yapıcı ilişkiler kurma yönündeki ilgisini koruduğunu gündeme getirdi.

PESKOV, TÜRKİYE’Yİ “REFERANS” GÖSTERDİ

Konuya, Türkiye’nin NATO üyesi olmasını örnek göstererek dahil eden Peskov, “Türkiye ile ilişkilerimiz NATO üyeleri ile bile ortaklık ilişkisi kurabileceğimizin mümkün ve gerekli olduğunun bir örneğidir.” şeklinde konuştu.
Diğer taraftan Kremlin Sözcüsü, bu ilişkinin, aynı zamanda “en üstünde ABD’nin olduğu söz konusu blokta, NATO üyesi devletlerin egemenliklerini koruyabileceğinin ve bölgesel güvenlik konusunda sorumlu bir pozisyon alabileceğinin kanıtı” olduğunu söyledi. Peskov, “Bu bağlamda Türkiye ile ilişkiler çok önemli ve daha da ziyade bu ilişkiler bölgemiz için istikrar sağlıyor.” ifadelerini kullandı.