Reklamdan çıkardıkları yetmedi bir de İsrail'den bir defa daha özür diledi Reklamdan çıkardıkları yetmedi bir de İsrail'den bir defa daha özür diledi

Kosova-Sırbistan sınırında NATO öncülüğünde Kosova Barış Gücü’nün önemli bir parçasını da Türk askeri oluşturuyor.

“Sırbistan’dan ayrılan Kosova, 2008 yılında tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti. Bu süreçte Sırp polisi ve Kosova kurtuluş gücü arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Köyler basıldı ve siviller katledildi. NATO, müdahale ederek 78 günlük bir operasyonla Sırp saldırılarını durdurdu. O günden bu yana, NATO öncülüğündeki KFOR (Kosova Barış Gücü), bölgenin güvenliğini sağlıyor.

CNN TÜRK’ün özel haberine göre, Kosova Barış Gücü Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ''İlk Türk komutan olmak,12 Haziran 1999'dan beri bu görevin 25. yılı. Bu da ayrı bir önem katıyor. Aslında bu ülkemizin gerek KFOR'a bölgenin güvenliği ve istikrarına olan sürekli desteğinin göstergesi.'' dedi.

Haberde yer alan bilgilere göre, Mehmetçik bölgede en küçüğünden en büyüğüne çok sayıda Kosovalı'nın hayatına dokunuyor... Süleyman .. Tam 80 yaşında... Kosova'da doğdu, büyüdü, yaşlandı. Ataları buraya yıllar önce Türkiye'den geldi.

''Onlar bizi burada hayatta tutuyor. 14 yıldır Türk askeri buraya geliyor. Türkiye'nin her tarafından'' dedi.

Editör: Haber Merkezi