Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir toplantı düzenleyecek. Söz konusu toplantıda, BioNTech aşısını geliştiren Uğur Şahin’in de yer alacağı öğrenildi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 17:00’de toplanacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak. Öte yandan, toplantıya BioNTech aşını geliştirerek dünyaca üne kavuşan bilimadamı Uğur Şahin de toplantıya çevrimiçi olarak bağlanacak.

Sağlık Bakanlığı, daha öncesinde 30 milyon BioNTech aşısının haziran ayında Türkiye’de olacağını ve eylül ayına kadar 90 milyon doz BioNTech aşısının ülkeye geleceğini duyurmuştu. Toplantıda hem aşı konusu hem de haziran ayı itibarıyla başlayacak olan kademeli normalleşme konuları müzakere edilecek.

1 Haziran 2021’e kadar kademeli normalleşmenin ilk aşaması olacak. Ardından diğer aşamalara geçilecek. Bu aşamalarda sosyal hayatın nasıl olacağına ilişkin birçok soru var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı sonrasında şu açıklamaları yapmıştı:

“Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz.”

Uzun Covid’de gizem çözüldü! Uzun Covid’de gizem çözüldü!