Türkiye Sağlık Bakanlığı, 10-11-12 Mayıs 2021 tarihlerinde, Aile Sağlığı Merkezleri’nin açık veya kapalı olmasını aile hekimliklerinin inisiyatifine bıraktığını açıkladı. Aşı randevusu almak isteyen vatandaşlara ise randevularını hastanelere yönlendirme ya da bayram sonrasına erteleme hakkı verildi.

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin talebi üzerine Ramazan bayramındaki çalışma düzeni için yeni bir karar aldı. Bakanlık tarafından alınan karara göre, 10-11-12 Mayıs 2021 tarihlerinde Aile Sağlığı Merkezlerinin açık veya kapalı olması aile hekimliklerinin inisiyatifine bırakıldı. Kapalı olacak noktalar için aile hekimlerinin kendi planlamalarını yapmaları istenirken, Aile Sağlığı Merkezlerinden aşı randevusu alan vatandaşlar da randevularını bayram sonrasına erteleyebilecek. Öte yandan aşılarını yaptırmak isteyenler için de randevular hastanelere yönlendirilecek.

Konu ile ilgili Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “hizmetlerin yürütülmesi için asgari personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 Mayıs Pazartesi ve 11 Mayıs Salı günleri tam gün, 12 Mayıs Çarşamba günü yarım gün idari izinli” oldukları ifade edildi.

İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

İlgili tarihlerde hizmet ihtiyacına göre, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ilçe yöneticileri, Aile Sağlığı Merkezlerinde ise aile hekimleri birimlerine kayıtlı nüfustaki kişilerin koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyerek kendi planlamalarını yapacak.