Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisini hedef alan açıklamalarına sert bir dille yanıt verdi. Netanyahu'nun Petro'yu "Hamas destekçisi antisemitist" olarak nitelendirmesine karşılık, Petro, "Sayın Netanyahu, tarihe soykırımcı olarak geçeceksiniz" dedi.

Reklamdan çıkardıkları yetmedi bir de İsrail'den bir defa daha özür diledi Reklamdan çıkardıkları yetmedi bir de İsrail'den bir defa daha özür diledi

Petro'nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun Filistin'deki duruma ilişkin politikalarını eleştirdiği ifade edildi. Petro, "Binlerce masum çocuğun, kadının ve yaşlının üzerine bomba atmak sizi kahraman yapmaz" diyerek Netanyahu'nun politikalarını kınadı ve "Avrupa'da milyonlarca Yahudi'yi katledenlerin yanında olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı, açıklamasında Filistin'deki zulmü de eleştirdi. "Samiler, soykırımın sorumlusu olmamalıdır" diyen Petro, Filistin halkına yönelik yapılan soykırımı kabul edilemez bulduğunu belirtti. Ayrıca, kendisinin Hamas destekçisi olmadığını vurgulayarak, "Ben laik, cumhuriyetçi ve sıradan insanların destekçisiyim, Hamas destekçisi değilim" dedi.

Petro'nun açıklamalarında, Gazze'deki saldırıların insanlık dışı olduğunu ve Gazze'nin ölmesiyle insanlığın da öleceğini ifade ettiği görüldü. Kolombiya, Gazze'deki saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs'ta İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini resmen duyurmuştu.

Editör: Burak Hakkı Polat