"Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı" iddiası "Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı" iddiası

Gece saatlerinde Kırklareli Belediyesi'ne ait şirket binasının giriş katındaki ofiste çıkan yangın paniğe neden oldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, alevlere hızla müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Yapılan incelemede, şirket binasının giriş katındaki ofisin Ü.T. tarafından camları kırılarak yanıcı madde ile ateşe verildiği tespit edildi.

Şüpheli Ü.T., polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, olay yerine gelerek basın açıklaması yaptı. Kesimoğlu, "Olaya anında itfaiyemiz ve polisimiz müdahale ederek hem yangın söndürüldü hem de saldırgan bir kişi yakalandı" dedi. Başkan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ortamı germek isteyen, bir yerlere saldırılar başlatan kim varsa ona da, onun hedefine de lanet olsun. Biz sonuna kadar sakin kalmaya, itidalli davranmaya ve etrafımızı sağduyuya çağırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Olaya tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından "Kırklareli Belediyemize ait bir binada yaşanan kundaklama girişimini lanetliyorum" mesajını paylaştı. Açıklamasında, "Yurttaşlarımıza hizmet etmek amacıyla yürüttüğümüz demokratik seçim yarışının kriminalize edilmesi girişimlerinin karşısında durmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.