Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarına baskı uygulamayı sürdürüyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegeleri için iftar yemeği düzenlemek isteyen Kırım Tatar iş insanının FSB tarafından uyarıldığını duyurdu.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, FSB görevlilerinin, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegeleri için iftar yemeği düzenlemek isteyen Kırım Tatar iş insanına baskı uyguladığını bildirdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çubarov, FSB görevlilerinin 10 Mayıs’ta iftar yemeği düzenlemek isteyen Kırım Tatarının evine gelip baskı uyguladığını ve iftardan vazgeçirdiğini anlattı.

İşgalcilerin her zaman kullandığı baskı yöntemlerine yine başvurduğunu belirten Çubarov, “…Hiçbir formalite olmaksızın onu uyardılar. İşlettiği kafede iftar yemeği düzenlerse iş insanı olarak büyük zorluklarla karşı karşıya kalacağını söylediler. Yani Rus işgalciler şantaja başvurdu… Tabii ki bu bir ilk değil; benzer toplu etkinlikler organize eden veya organize etmeye yardımcı olan tüm Kırım Tatar iş insanlarına bu tip uyarılar ve ültimatomlar yapıldı.” diye kaydetti.

Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar

KTMM Başkanı, işgalcilerin söz konusu eylemlerini “Kırım Tatarlarına yönelik bariz bir zulüm” olarak nitelendirdi.