Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Ukrayna’nın farklı şehirlerindeki ihtiyaç sahiplerine toplam 1500 Ramazan gıda kolisi dağıtacağı bildirildi. Kırım Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Ayder Rüstemov, yardımları için Türkiye’ye teşekkürlerini ilettiğini açıklarken TİKA, Ukrayna genelinde Kırım Tatar, Ahıska ile Gagavuz Türklerine ve Ukraynalılara yardımların devam edeceğini kaydetti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) dün Ukrayna’nın farklı şehirlerinde Ramazan ayı dolayısıyla 1500 kolilik gıda yardımında bulunulacağını açıkladı. Yardımlar kapsamında Kırım Müslümanları Dini İdaresine 100 kolilik yardım gerçekleştirildiği kaydedildi. Kırım Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Ayder Rüstemov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, destek için başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türk milletine ve TİKA’ya teşekkür ettiklerini ifade etti.

TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer ise TİKA olarak Ahi Evran’ın vefatının yıl dönümünde “Erenler Sofrası” programı kapsamında Ukrayna halkına bir nebze de olsa katkı sağlamak için gıda kolisi dağıtım programı düzenlediklerini dile getirdi.

O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Ukrayna genelinde Kiyıv, Vinnitsa, Lviv, Jitomir, Herson ve Odesa şehirlerinde Kırım Tatar, Ahıska ile Gagavuz Türklerine ve Ukraynalılara yardımlarının devam edeceğini bildiren Esmer, Ramazan ayı boyunca toplam 1500 koli yardım dağıtmış olacaklarını söyledi.