Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyin Beşinci toplantısı kapsamında Türkiye’yi ziyaret edecek. Toplantıda, iki ülke ilişkileri tüm yönleriyle ele alınacak ve Türkiye’nin Kırgızistan ile stratejik ortaklık ilişkilerinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar değerlendirilecek.

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov (Sadyr Japarov), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 9-11 Haziran tarihlerinde Türkiye’ye bir resmi ziyarette bulunacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından dün yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyin 5. toplantısı düzenlenecek.

Toplantı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov’un başkanlığında başkent Ankara’da gerçekleştirilecek. Sadır Caparov, Cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk kez Türkiye’ye gelecek.

İlgili bakanların da katılımıyla icra edilecek Konsey Toplantısında, ikili ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak ve Kırgızistan ile stratejik ortaklık ilişkilerinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar değerlendirilecek. Diğer yandan, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da bekleniyor.

Erdoğan ile Özgür Özel'in yapacağı görüşmenin yeri ve saati belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel'in yapacağı görüşmenin yeri ve saati belli oldu

Öte yandan, geçen hafta Kırgızistan’daki FETÖ provokasyonu yaşanmıştı. Türkiye’nin uzun süredir iadesini istediği Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticilerinden Orhan İnandı’nın ortadan kaybolduğu iddiasıyla ülkede FETÖ’nün örgütlediği bir grup, Türkiye Bişkek Büyükelçiliğinde eylem yapmıştı. Türkiye karşıtı provokasyonların, Caparov’un Ankara ziyareti öncesi başlaması dikkat çekmişti.