Bişkek’te Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ve Türkiye Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile bir araya geldi.

Kabar’ın 3 Temmuz 2021 tarihli haberine göre, Bakanlık basın servisinden görüşmeyle ilgili açıklama yapıldı. Toplantıda taraflar, Kırgız-Türk dostluk Devlet Hastanesinin çalışmalarına dair bilgi verilmesi, hastanenin ortak yönetimi, hastanede çalışacak personelin eğitimi ve istihdamı ile ilgili konular ele alındı.

DEVLET BAŞKANLARI AÇILIŞA KATILACAK

Kral III. Charles'tan gelinine jest Kral III. Charles'tan gelinine jest

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan yaptığı konuşmada, hastanenin yakında çalışmalarına başlayacağını, ancak hastanenin resmi açılış töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un katılımıyla gerçekleşeceğini duyurdu.

Kırgız Bakan Batıraliyev, gerekli tüm tıbbi ürünlerle modern bir hastanenin inşası için Türk hükumetine, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar’a ve Türkiye Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti. Görüşmede, Kırgız-Türk dostluk hastanesinin işletmeye alınması konusunda daha fazla çalışma yürütecek ortak bir ikili çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.