Waterloo Üniversitesi'nde bir otomatik satış makinesinin arızalanması, beklenmedik bir şekilde içinde yüz tanıma teknolojisi kullanıldığını ortaya çıkardı. Otomatın ekranında beliren "Invenda.Vending.FacialRecognition.App.exe" hata mesajı, öğrenciler ve toplum arasında gizlilik endişelerine yol açtı. Şubat ayının başında meydana gelen olayda, otomatın kullanıcılarına bu teknolojiyi kullandığına dair herhangi bir uyarıda bulunmamış olması, tartışmalara neden oldu.

ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi

The Guardian gazetesinin haberine göre, otomatın ekranındaki hata mesajında "yüz tanıma uygulaması" ifadeleri yer alırken, kullanıcılardan önceden izin alınmadığı ve bu teknolojinin kullanıldığına dair herhangi bir bilgi verilmemişti. Üniversite öğrencisi River Stanley, "Eğer uygulama hatası olmasaydı bunu bilmeyecektik. Burada hiçbir uyarı yok" dedi.

Olayın ardından üniversite, otomatları üreten Invenda şirketinden kampüsündeki tüm otomatları kaldırmasını talep etti. Ayrıca, şirketten bu yazılımın devre dışı bırakılmasını istedi. Invenda, demografik tespit yazılımını kullanarak müşterilerin yaş ve cinsiyetini belirleyebildiğini iddia ediyor ancak gizlilik standartları konusundaki belirsizlik devam ediyor. Öğrenciler ise otomatın üzerinde bulunan kamera deliğini sakız ve kağıtla kapatma yoluna gitti.