JPMorgan, Türkiye'de politika faizinin ve enflasyonun zirveye yaklaştığına olan güvenini dile getirerek, Dolar/TL beklentisini 36'dan 35,5'e indirdi. Banka, enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25 seviyesine düşeceğini öngörüyor.

ABD'li bankacılık devi JPMorgan, Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı değerlendirmede, yıl sonu Dolar/TL tahminini aşağı yönlü revize etti. Banka, Türkiye'deki politika faizinin ve enflasyon oranının zirveye yaklaştığı konusunda artan güveni vurguladı.

Analistlerin hazırladığı raporda, Dolar/Türk Lirası paritesi için yıl sonu beklentisi 36'dan 35,5'e düşürüldü. JPMorgan, enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25'e gerileyeceği konusunda emin olduklarını belirtti. Bu tahmin, bankanın Türkiye ekonomisinin geleceğine dair olumlu bir beklenti taşıdığını gösteriyor.

Banka, Türk devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) için yatırım tavsiyesini de "ağırlığı artır" seviyesine yükseltti. Bu durum, yabancı yatırımcıların Türk tahvillerine olan ilgisinin artabileceğine işaret ediyor.

ABD'li kuruluştan dolar tahmini ABD'li kuruluştan dolar tahmini

Şu anda Türk Lirası, dolar karşısında 32,20 seviyelerinde işlem görüyor. JPMorgan'ın bu yeni tahmini, Türkiye ekonomisinin yıl sonuna kadar daha istikrarlı bir görünüme kavuşacağına dair umutları artırıyor.

Editör: Burak Hakkı Polat