İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'ya verdiği röportajda, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı eleştirdi. Mayıs ayındaki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmamakla ithamda bulunan Kavuncu, "Gittik 'Bu vazifeyi alın' dedik. Bize 'Kemal Bey’in adaylığını istiyoruz' dediler. Bu fırsatı kaçıranların, buna cesaret edemeyenler 'Yapmayın, etmeyin İstanbul’u Ankara’yı kaybederiz' diyemez" şeklinde konuştu.

Kavuncu, İmamoğlu ve Yavaş'ın kendilerine yönelik eleştirilerine karşı, "Bize bu iki kişinin ve etrafındakilerin bu konuda hesap sorma ya da bize yüklenme hakkı hiç yok. Sanki kendileri ülkenin kurtarıcısı gibi ülke elden gidermiş gibi davranmasınlar" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin önceki yerel seçimde İmamoğlu'nu desteklemesinin kendi kararları olduğunu belirten Kavuncu, "DEM Parti’ye oy veren, gönül vermiş vatandaşlarımızla ilgili bir ithamda bulunmuyorum. Onları farklı bir yere konumlandıracak bir şey de söylemiyoruz. Kurumsal olarak DEM’in görüşleriyle ciddi sıkıntılarımız var" diyerek eleştirilerini sürdürdü.

CHP Lideri  Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama CHP Lideri Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama

Ayrıca, Kavuncu, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiğini, Fenerbahçe'ye yapılan randevunun olumlu yanıt aldığını ancak Dursun Özbek'in randevu talebine yanıt vermediğini belirtti. Özbek'in İmamoğlu ve Murat Kurum ile görüştüğünü hatırlatan Kavuncu, "Kötü olan ise bir siyasi partinin adayını kabul etmenin ötesinde içli dışlı görüntü vermek, hatta 'Siz İstanbul için bir şanssınız Murat Kurum' demek olmaz" değerlendirmesinde bulundu.