İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, yerel seçime dair değerlendirmede bulundu. Kavuncu, seçim kampanyasıyla birlikte tanınırlıklarını artırdıklarını ve yüzde 10'un üzerinde oy alacaklarını belirtti. Kavuncu, 14-28 Mayıs seçimleri sonrası yaşananların 31 Mart seçimlerine dönük 'hür ve müstakil' katılma kararlarında etkili olduğunu vurgulayarak, yakalamak istedikleri başarı oranını açıkladı. Kendisinin Duvar'dan Anıl Mert Özsoy'a yaptığı açıklamalarda, "2019'da ve 2023'te aldığımız oylar bir ölçüdür. Bunları önümüze alıp değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP'den 1 Mayıs adımı CHP'den 1 Mayıs adımı

Kavuncu, ittifak konusunda da açıklamalarda bulundu. Bizi ittifakken rakip yapan asıl unsurun, çalışmaların iktidar olmaya yetmediğini görmeleri olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin üçüncü bir alternatife ihtiyacı olduğunu belirten Kavuncu, İstanbul ve Ankara'daki ittifakın amacının İmamoğlu ve Yavaş'ı muvaffak kılmak olmadığını, bu nedenle kendi yolunda yürüme kararı aldıklarını ifade etti.

Kavuncu, 'kazandıran' ya da 'kaybettiren' aday olmadıklarını ve kendi yollarını çizmelerinin doğal olduğunu belirtti. Kendilerinin derdinin Ekrem İmamoğlu'na kazandırmak ya da kaybettirmek olmadığını söyleyen Kavuncu, seçim kampanyasıyla birlikte tanınırlıklarını artırdıklarını ve yüzde 10'un üzerinde oy alacaklarını aktardı.

Son olarak, Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerini eleştiren Kavuncu, "Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun popülist vaatleri Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarını çözmedi. Kurum hayal satıyor, İmamoğlu tarih veremiyor" şeklinde konuştu. Kavuncu, sözlerini "İlk önceliğimiz İstanbul'daki deprem sorununu çözmek olacak" diyerek tamamladı.