Kılıçdaroğlu'nun " Erdoğan'ın elini sıkmam' sözüne arşivlerden yanıt Kılıçdaroğlu'nun " Erdoğan'ın elini sıkmam' sözüne arşivlerden yanıt

Grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayının "Ben İstanbul'u istiyorum" diyen Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Akşener, "Belediye başkan adaylarımız önemli bir yolculuğa çıkıyor. Allah hizmetlerini hayırlı kılsın" dedi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul adayı dışında çeşitli konulara da değindi. İlk olarak, Çorlu'daki tren katliamına ilişkin davanın bugün görülecek duruşmasına vurgu yaparak konuşmasına başladı. Akşener, "Bugün, Çorlu'daki acı tren kazasıyla ilgili karar verilecek. Nasıl bir karar verileceğini bilmiyoruz, umarım vicdanları karalayan milletimizin adalete olan güvenini yıkmayan, vicdanları karartmayan bir karar çıkar" dedi.

Ayrıca, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün Meclis'te onaylanmasına da değinen Akşener, protokolün İYİ Parti'nin hayır oyuyla karşılanmasına rağmen Cumhur İttifakı ve CHP'nin oylarıyla kabul edildiğini belirtti. Akşener, milli güvenlikle ilgili taleplerin yerine getirilmediğini ve kabul edilebilir adımlar atılmadığını ifade ederek eleştirilerde bulundu.

Ekonomi politikalarını eleştiren Akşener, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu belirterek, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini talep etti. Ayrıca, emeklilere yönelik yapılan prim düzenlemelerini eleştirerek, "Sayın Erdoğan, emeklilerimiz üzerindeki ağır yükü kaldırın. En düşük maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın. Kök maaş işinden vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden prim ödeyenleri cezalandırmayın. Emeklilerimiz kendi hayatlarında değil, evlatlarının hayatlarından da sorumlu" şeklinde çağrıda bulundu.


 

Editör: Burak Hakkı Polat