İYİ Parti'den milletvekili seçildikten sonra AKP'ye geçen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nebi Hatipoğlu, kendisini AK Parti'de yuvamda hissettiğini söyledi. 14 Mayıs 2023'teki milletvekili seçiminde İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili olarak seçilen Hatipoğlu, daha sonra istifa ederek AKP'ye katılmıştı.

Özgür Özel'den iktidara Soma tepkisi! Rakamlarla açıkladı Özgür Özel'den iktidara Soma tepkisi! Rakamlarla açıkladı

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın Habertürk'te yaptığı bir programda açıklamalarda bulunan Hatipoğlu, "Kendimi ilk günden bu yana AK Parti’de yuvamda hissediyorum. Bir sağ partiden başka bir sağ partiye geçtim. Hala da Eskişehir milletvekiliyim. Şu anda da canla başla şehrime hizmet için yollardayım" dedi.

Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Hatipoğlu, "Biz büyüdükçe, çoğaldıkça genel başkanlar düzeyinde sataşmalara ve hatta hakaretlere maruz kalıyoruz. Rakipler kazanacağımızı görünce bizi polemiklerin içine çekmeye uğraşıyorlar. Ancak bu durumu Eskişehirliler de çok iyi görüyor" ifadelerini kullandı.

Nebi Hatipoğlu, Eskişehir'e hizmet etme amacıyla mücadele ettiğini ve siyasi ikbal peşinde olmadığını vurgulayarak, "Siyaseten benim tek amacım Eskişehir’i kalkındırmak, hemşehrilerime hizmet etmektir. Hep aynı şeyi söyledim, söylüyorum. Bu hizmeti de en iyi yapabileceğim, davet edildiğim, mücadeleme gerçekten destek veren yerdeyim" şeklinde konuştu.