Süleyman Soylu “geri mi dönüyorsunuz” sorusuna yanıt verdi Süleyman Soylu “geri mi dönüyorsunuz” sorusuna yanıt verdi

İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, miting kürsüsünde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılmaz, tehdit ve şantaja maruz kaldığını iddia ederek, kendisine gönderilen mesajı kamuya açıkladı.

"Miting kürsüsünden, tehdit ve şantaj edildiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, söz konusu tehdit mesajını okuyarak duyurdu. Mesajın göndericisi olarak Kanal 52'nin sahibi İsa Akçay'ı işaret eden Yılmaz, Akçay'ın kendisinden para talep ettiğini ileri sürdü.

Enver Yılmaz, yaşadığı bu durumu yasal yollara başvurarak çözmeye çalıştığını ve suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca, AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e de çağrıda bulunarak durumu aktardı.

Yılmaz, İsa Akçay'ın iddialarını da aktararak, şunları söyledi: "Bana iletilen mesajda, sadece haber için 10 milyon, her şey dahil 20 milyon 100 bin lira ödemem gerektiği belirtilmiş. İlçeleri de kapsayan bir paket içinse 25 milyon lira talep ediliyor. Ancak bu teklifi kabul etmezsem, yarından itibaren beni karalamaya başlayacaklarını ifade ediyorlar. Bu tehditleri savcılara, devletin ilgili kurumlarına ve Hilmi Güler'e ilettim. Şahsi kaynaklarımın ve belediyenin böyle bir ödeme yapacak durumu yok. Bu tür şantajlara boyun eğmeyeceğiz ve hukukun önünde gereken mücadeleyi vereceğiz."