İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için aday arayışında olduğu belirtiliyor. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre daha önce "ülkücü aday" formülünden vazgeçen parti, Ankara için "tanınmış bir kadın" aday arayışına girmiş durumda. Şubat ayında adaylarını belirlemeyi planlayan İYİ Parti, bu illerde oy oranlarını yükseltebilecek, radikal olmayan, her kesimden oy alabilecek tanınmış bir kadın aday arayışında.

Parti yönetimi, Ankara'da Mansur Yavaş ve AKP adayı Turgut Altınok'un karşısına çıkacak adaylarını belirleme konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Ankara'da "ülkücü aday" formülünden vazgeçildiği ve Türkiye genelinde bilinen bir ismin tercih edilmesi planlandığı ifade ediliyor.

CHP Lideri  Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama CHP Lideri Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama

Ayrıca, İstanbul için de "iddialı" bir aday arayışında oldukları ifade ediliyor. Parti yönetimi, İstanbul'da da her kesimden oy alabilecek, oy oranlarını yükseltebilecek bir isim üzerinde duruyor. Şubat ayındaki aday tanıtım toplantısına kadar bu konudaki çalışmaların sürmesi bekleniyor.