İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak'ta pazaryerlerini ve esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Burada İYİ Parti'nin belediye başkan adayı Muhammet Gür için destek isteyen Akşener, ardından partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

Saadet Partisi’nin yeni başkanını seçeceği tarih belli oldu Saadet Partisi’nin yeni başkanını seçeceği tarih belli oldu

İftar programında konuşan Akşener, Türkiye'nin kötü yönetildiğini belirterek, "Bu iftira siyasetinin iki tarafta da var olduğunu rahatlarını bozduğumuz zaman gördük. Biz, bu milletin sesi olmak, dertlerini dinlemek, öne koymak, kavga etmek yerine çözüm üretmek ve muhalefet olarak görevimiz bu milletin avukatı olmaktır. Bu görev içinde hareket etmek üzere kurulduk, yola çıktık." dedi.

Akşener, 2017 Anayasa Referandumu sürecinde "hayır" için çalıştıklarını söyleyerek, "İddia ediyorum; Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan dahil şu anda bu sistemden herkes pişmandır. Çünkü bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bu sistem, o kişiyi de herhalde hayatından son derece nefret eder hale getirmiştir. Her kararı bir kişinin verdiği bir sistem olmaz, olamaz." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, "Emeklilerin geçinemediğini" belirterek, "Sayın Erdoğan, her şey iki dudağının arasında. Emekliler aç. Dolayısıyla bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın. Emeklilerin tümüne 11 bin TL seyyanen zam yapacaksın. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getireceksin. Seçime kadar bunu yapacaksın. İsterse emekliler sana oy versin. Ama yapmadığın takdirde emeklilerin oyuna talibim. Ondan sonra görün bakalım nasıl oluyormuş işler. Tutun elimden, verin bana o gücü, bakın ne oluyor." şeklinde konuştu.