Ekonomist Remzi Özdemir, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Pazartesi günü piyasaların nasıl açıklanacağı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

17 Mayıs 2024 döviz fiyatları 17 Mayıs 2024 döviz fiyatları

Yeniçağ yazarı ve ekonomist Remzi Özdemir, Gaye Erkan’ın istifasının beklenen bir şey olduğunu, yaşanan son olaylardan kendisinin görevden affı beklendiğini söyledi.

SAKİN BİR PİYASA BİZLERİ BEKLİYOR!

"Pazartesi günü piyasaların daha sakin açılması bekleniyor. Çünkü Gaye Erkan eğer bu olaylar olmadan istifa etmiş olsaydı, dolar 40 hatta 50 olabilirdi. Ancak şu anda yıpranmış bir merkez bankasının istifası söz konusu.”

İstifanın ardından pozitif bir havanın oluştuğunu söyleyen Özdemir, "Bu istifayla birlikte piyasalar tam tersi pozitif bir hava bekliyor. Yerine liyakat sahibi bir insanın atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2 önemli isim var, biri Cevdet Akçay, diğeri ise Hatice Karahan. Hangisi atanırsa atansın piyasa bunu olumlu karşılayacaktır. Gaye Erkan istifası. Piyasalar tarafından şu ana kadar olumlu algılandı" ifadelerini kullandı.

Özdemir, yeni başkan olarak Cevdet Akçay’ı önerdiğini belirtti. Ancak Cumhurbaşkanlığı başka bir isim düşünüyor…

Özdemir, "Başkan yapmak istediği kişi kendisinin isteği üzerine başkan yardımcısı görevine gelen Cevdet Akçay. Bankacılık kulislerinde dolaşan bilgiye göre. Cumhurbaşkanlığı ise Erdoğan'ın eski danışmanı Hatice Karahan’ın bu görevi atanması konusunda ısrarlı bir çalışma var. Yeni merkez bankası Başkanı’nın bu gece yarısı ya da en geç yarın atanması bekleniyor. Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın bakanlıkta Mehmet Şimşek ile görüşme yaptığı öne sürülüyor." Dedi.