Süper Lig’in 17. haftasında İstanbulspor’un evinde Trabzonspor’u ağırladığı maçta İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımını sahadan çekti.

Galatasaray, Tete'nin bonservisini açıkladı Galatasaray, Tete'nin bonservisini açıkladı

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Fransız ve İtalyan basını olayı "çılgınca" ve "sansasyonel" olarak verirken İngiliz basını "utanç verici" ifadesini kullandı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde “Türkiye Süper Ligi’nden daha fazla utanç verici sahne” başlığı atıldı. “Kulüp başkanı penaltı talepleri kabul edilmeyince sahaya girip takımı maçtan çekti… Hakeme saldırılmasından sadece bir hafta sonra başka bir maç daha iptal oldu” ifadeleri kullanıldı.

“Salı gecesi, Kulüp başkanının maçın ortasında sahaya girip oyuncuları dışarı çıkarmasının ardından, Türk futbolu başka bir hakem tartışmasının ortasındaydı” yazıldı.

Daily Telegraph’ta da hakem Meler’e yapılan saldırıya gönderme yapıldı.

Sky Sports'ta, “Türk Süper Ligi’nde tekrar tartışma” başlığıyla verilen haberde “İstanbulspor başkanı penaltı verilmemesini protesto etmek için takımını sahadan çekti” yazıldı.

Amerikan The Athletic, “Türk futbolu karmakarışık oldu” dedi.

Fransız Le Figaro, yaşananları “çılgınca”, İtalyan Corriere dello Sport ve TuttoMercato ise “sansasyonel” olarak nitelendirdi.

Editör: Haber Merkezi