İsrail’in Gazze operasyonu devam ederken ABD'den İsrail’e getirildiği söylenen 'kırmızı inekler' tartışmaları da beraberinde getirdi.

2022 yılında ABD'nin Teksas eyaletinde bulunup İsrail’e getirilen ve geçtiğimiz günlerde sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan bu ineklerin, Kudüs’te üçüncü tapınağın inşa edilmesini konu alan antik bir 'kehaneti' gerçekleştirmek adına kurban edileceği iddia ediliyor.

Bugün ABD’li Evanjelistler ve İsrailli aşırı dinci grupları heyecanlandıran 3. Tapınak kehaneti 2 bin yıl önce inşa edilen Süleyman Tapınağı’na dayanıyor.

İsrailoğullarının inşa ettiği ilk tapınak Babilliler tarafından, Kral Herod’un inşa ettiği 2. Tapınak ise Romalılar tarafından yıkılmıştı. Bazı Yahudiler, 3. Tapınağın inşası için Mesihin (Masiah) gelmesini beklerken bazılarıysa Mesihin bu tapınağın tamamlanması sonucunda ortaya çıkacağına inanıyor. Evanjelistler ise tapınağın tamamlanmasıyla İsa Peygamberin geri döneceğini düşünüyor.

Ancak bu kehanetin gerçekleşmesi ve Yahudilerin tapınakta ibadet edebilmeleri için günahlarından arınmaları gerekiyor. Bu arınma ritüeli için Tevrat, kırmızı inekleri işaret ediyor.

Tevrat’ın Çölde Sayım kitabının 19. ayetine göre arınma ritüeli için "Üzerinde hiçbir leke bulunmayan, tek bir siyah veya beyaz tüyü olmayan, hiçbir iş için kullanılmamış kırmızı inekler kurban edilecek, yakılacak ve külleri suyla karıştırılarak inananların üzerine serpilecek." Böylece tapınakta ibadet edebilmeleri için arınmış olacaklar.

Bu inanışı takip eden Yahudi gruplar yıllarca Tevrat’ta tarif edilen inekleri aradılar. Ancak bu arayışları, 2022 yılında tarife uyan ineklerin Teksas’ta bulunmasıyla sonlandı.

İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir

Bazılarının genetik müdahaleyle tarife uydurulduğunu iddia ettiği inekler kısa süre içerisinde İsrail’e getirildi.

3. Tapınağın inşasını hedef edinen İsrailli “Tapınak Enstitüsü” 15 Eylül 2022’de Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalaanı'nda inekleri bir seromoniyle karşıladıklarını söyledi.

Ancak geçtiğimiz günlerde ineklerin fotoğrafını paylaşan Yahudi gazeteci Kassy Dillon, "ineklerin kurban edilmesinin planlanmadığını," yetkililerin ineklerden bir sürü oluşturmak istediğini öne sürdü.