Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari ilişkileri kesme kararı, uluslararası arenada geniş yankı uyandırırken, İsrail'in bundan sonra izleyeceği yol konusunda çeşitli iddialar ortaya atıldı. İsrail'in Türkiye'ye yönelik olası adımları ve tepkileri merak konusu olurken, İsrail medyasından gelen bazı bilgiler bu yönde ipuçları sunuyor.

İsrail medyası, İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz ve üst düzey yetkililerin, Türkiye'ye karşı ortak adımlar atılması için Ekonomi Bakanlığı ve vergi dairesinden yetkililerle görüştüğünü aktardı. Bu adımlar arasında Türkiye, Filistin Yönetimi ve Gazze arasındaki ekonomik ilişkilerin azaltılması ve İsrail'in Türkiye'ye yönelik yaptırımların incelenmesi gibi maddeler bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Türkiye'nin aldığı karara keskin bir yanıt olarak, İsrail'in bakanlıklar arası işbirliğiyle bir dizi önemli ve işlevsel kararın teşvik edilmesine karar verildiği belirtildi. Bu kararlar arasında Türkiye, Filistin Yönetimi ve Gazze arasındaki ekonomik ilişkilerin azaltılması ve etkilenen İsrail ihracat sektörlerine yardım edilmesi gibi maddeler bulunuyor.

Satanizm operasyonunda 261 kişi gözaltına alındı Satanizm operasyonunda 261 kişi gözaltına alındı

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İsrail'in Finans Bakanı Bezalel Smotrich ile görüşerek Türkiye'nin ticaret yasağından etkilenen sektörlere yardım paketi hazırlanması konusundaki planı ele aldı. Bu gelişmeler, İsrail'in Türkiye ile ticari ilişkilerin kesilmesine yanıt arayışında olduğunu gösteriyor.