Reuters'in bildirdiğine göre , bir BM insan hakları araştırmacısı bugün, işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerinin savaş suçu teşkil ettiğini söyleyerek ülkeleri İsrail'e "yasadışı işgalinin" bedelsiz olamayacağını açıklamaya çağırdı .

BM'nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları özel raportörü Michael Lynk, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'nin, görevini tanımayan veya onunla işbirliği yapmayan İsrail'in boykot ettiği bir oturumuna hitap ediyordu.

Lynk, "İsrail yerleşimlerinin bir savaş suçu teşkil ettiği sonucuna varıyorum" dedi. "Bu bulgunun uluslararası toplumu İsrail'e yasadışı işgalinin ve uluslararası hukuka ve uluslararası görüşlere meydan okumasının artık ücretsiz olabileceğini ve olmayacağını netleştirmeye zorladığını size sunuyorum."

Lynk daha önce İsrail'in toplu cezalandırmayı kullandığını ve bunun "en çarpıcı biçimde" Gazze'nin 15 yıldır devam eden kapanmasında "tamamen çökmüş bir ekonomiden, harap olmuş altyapıdan ve zar zor işleyen bir sosyal hizmet sisteminden muzdarip" olduğunu söyledi. "

İsrail'i durduracak tek ülke ABD İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Ayrıca İsrail'in "nüfus kontrolüne yönelik zorlayıcı araç kutusunda belirgin bir araç" olarak toplu cezalandırmaya güvendiğini vurguladı ve İsrail'in "nefret ve intikam atmosferine katkıda bulunduğunu" belirttiği Filistin evlerini cezalandırıcı bir şekilde yıkmaya yönelik devam eden politikasını eleştirdi.