Dengeler değişti! Kamala Trump'ı solladı Dengeler değişti! Kamala Trump'ı solladı

Times of Israel'in İbranice kardeş sitesi Zman Yisrael, İsrailli yetkililerin Gazzeli göçmenlerin olası kabulü için Afrika ülkesi Kongo ve diğer birkaç ülkeyle gizli görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Güvenlik kabinesinden üst düzey bir kaynak Şalom Yerushalmi'ye "Kongo göçmen almaya istekli olacak ve biz de başkalarıyla görüşmelerde bulunuyoruz" dedi.

Yerushalmi, İstihbarat Bakanı Gila Gamliel'in dün Knesset'te şunları söylediğini aktarıyor: “Savaşın sonunda Hamas yönetimi çökecek, belediye yetkilileri kalmayacak, sivil nüfus tamamen insani yardıma bağımlı olacak. İş olmayacak ve Gazze'deki tarım arazilerinin yüzde 60'ı güvenlik tampon bölgesi haline gelecek."

Gamliel, “Gazze sorunu sadece bizim sorunumuz değil. Dünyanın insani göçü desteklemesi gerekiyor çünkü bildiğim tek çözüm bu.”

Dün Washington, Filistinlilerin Gazze dışına yeniden yerleştirilmesini savundukları için aşırı sağcı bakanlar Bezalel Smotrich ve Itamar Ben Gvir'i eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, "Bu söylem kışkırtıcı ve sorumsuz" dedi. (timesofisrael sitesinden çevrilmiştir)

Editör: Haber Merkezi