Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, İspanya'da vergi kaçırmaktan dolayı iki ayrı suçtan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Barselona Adalet Sarayı 13. Nolu Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya Maliyesi'nden vergi kaçırmakla suçlanan Turan, her bir suç için 6'şar aydan toplamda 1 yıl hapis cezası aldı.

Duruşmada hükmü kabul eden ve anlaşma yoluna giden Arda Turan'ın, 2015'ten 303 bin 162 avro ve 2016'dan 330 bin avro olan ceza tutarlarını ödediği, kalan 617 bin 773 avroluk borcu ise 6 taksitle ödeyeceği ifade edildi. Verilen cezanın iki yıl boyunca herhangi bir suç işlememesi şartıyla ertelendiği ve Turan'ın cezaevine girmeyeceği belirtildi.

Fenerbahçe şampiyonluğa yaklaşıyor! Fenerbahçe şampiyonluğa yaklaşıyor!

Ayrıca Arda Turan'ın, savcılığın hazırladığı belgede, "İspanya'da kişisel gelir vergisi mükellefi statüsüne sahip olmasına ve 2015 yılında önemli gelir elde etmesine rağmen kişisel gelirini göstermediği ve İspanya'da vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı" dile getirildi.

İspanya'da vergi kaçırma suçundan dolayı ceza alan Arda Turan, dünyaca ünlü birçok futbolcu gibi değil. Lionel Messi 2 milyon Euro, Cristiano Ronaldo ise 18.7 milyon Euro para cezasına çarptırılmıştı. Diğer futbolcular arasında Marcelo, Fabio Coentrao, Luka Modric ve Angel Di Maria da bulunuyor. Galatasaray'ın eski oyuncusu Radamel Falcao da Atletico Madrid'te oynadığı dönemde aynı suçtan dolayı 9 milyon Euro ceza almıştı. Liste, Arda Turan gibi hapse girmeyen oyuncuları içeriyor çünkü 2 yıldan daha düşük bir süre hapis cezası almışlardı.