İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği saldırıda 5 mensubunun öldüğünü açıkladı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırının "terör eylemi" olduğunu belirterek İsrail'e karşı cevapsız bırakılmayacağını ifade etti. İran devlet ajansı IRNA'ya göre, saldırıda ölenler arasında askeri danışmanlar ve türbe savunucusu olarak nitelendirilen İranlılar bulunuyor.

İsrail'in Şam'a yönelik saldırısının ardından yapılan açıklamalarda, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü'nün üst düzey iki mensubunun hayatını kaybettiği belirtilmişti. İranlı yetkililer, bu saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendirdi ve cevap verileceğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu terör eylemi, İsrail’in direniş cephesine karşı çaresizliğini göstermektedir. Bu saldırıların cevapsız bırakılması düşünülemez." ifadelerini kullandı. Ayrıca, saldırıda hayatını kaybeden Devrim Muhafızları üyeleri için taziye dileklerini iletti.

Almanya’da "dönerflasyon" krizi Almanya’da "dönerflasyon" krizi

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de saldırıyı kınayarak, İran'ın bu tür saldırılara uygun yer ve zamanda karşılık verebileceğini belirtti.