1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıda 7 İranlı askerin hayatını kaybettiği olay, İran tarafından misilleme ile karşılık buldu. Dün gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda İran İnsansız Hava Araçları (İHA) kullanarak İsrail'e karşılık verdi. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bagheri'nin açıklamaları da dikkat çekti.

İran Devlet Televizyonu, dün akşam saatlerinde İran'ın İsrail'e İHA'larla saldırdığını duyururken, çevredeki pek çok ülkenin hava sahalarını kapatma kararı aldığı bildirildi. İran BM Daimi Temsilciliği ise "Konu sonuçlanmış kabul edilebilir. Ancak İsrail rejiminin yeni bir hata yapması halinde İran'ın yanıtı çok daha sert olacak." açıklamasında bulundu.

ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi

Saldırı sonrası İran'dan gelen yeni açıklamalarda, Tümgeneral Muhammed Bagheri'nin ifadeleri öne çıktı. Bagheri, İran'ın İsrail'e misilleme yapması halinde tepkilerinin daha büyük olacağını belirtirken, operasyonun amacının sürdürme olmadığını vurguladı. Bagheri ayrıca, ABD'yi İsrail'i desteklememesi konusunda uyardı.

Bagheri'nin açıklamalarında, "İsrail, İran'a misillemede bulunursa tepkimiz bu geceki askeri müdahaleden çok daha büyük olacak." ifadeleri dikkat çekti. Bagheri, operasyonun başarıyla tamamlandığını belirterek, "Operasyonun amacına ulaştığını düşünüyoruz ve operasyonu sürdürme gibi bir niyetimiz yok." şeklinde konuştu.

İran devlet televizyonuna göre, İran, ABD'ye İsrail'in misilleme saldırısına destek verilmesi durumunda ABD üslerinin hedef haline geleceği uyarısında bulundu. Bu uyarı, İsviçre üzerinden ABD'ye iletilmiş oldu.