İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili ön raporunu kamuoyu ile paylaştı. Raporda, kazanın boyutları ve nedenlerinin incelendiği, ancak bazı verilerin detaylı bir değerlendirme için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğu bilgisi verildi.

Helikopterin önceden belirlenen rotada ilerlerken rotasını değiştirmediği, pilotun kazadan kısa bir süre önce diğer helikopter pilotlarıyla iletişime geçtiği raporda yer aldı. Ancak, kazada helikopterin parçalarında harici bir cisim izine rastlanmadığı ve düşüş sonrasında yangın çıktığı tespit edildi.

Bölgenin engebeli olması ve olumsuz hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının uzadığı ve kazanın olduğu yere ancak sabahın erken saatlerinde ulaşılabildiği ifade edildi. Kontrol kulesi ile yapılan görüşmelerde ise şüpheli herhangi bir durumla karşılaşılmadığı raporda belirtildi.

Kesin sonuçların, incelemenin tamamlanmasının ardından paylaşılacağı duyuruldu.

Kazanın ardından Türkiye'nin yardımıyla gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında helikopter enkazı tespit edilmiş, ancak kazadan kurtulan olmadığı bildirilmişti.

Reklamdan çıkardıkları yetmedi bir de İsrail'den bir defa daha özür diledi Reklamdan çıkardıkları yetmedi bir de İsrail'den bir defa daha özür diledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybetmesi üzerine Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak atanırken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Keni, Abdullahiyan'ın yerine geçici Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Editör: Burak Hakkı Polat