Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İran'ın 15 Nisan'daki İsrail'e yönelik saldırılarında Malatya'daki Kürecik radar üssüyle füzelerin tespit edilerek durdurulduğu iddialarını yalanladı.

Zafer Partisinden 3 Mayıs açıklaması Zafer Partisinden 3 Mayıs açıklaması

DMM tarafından yapılan açıklamada, "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzelerin, Malatya Kürecik'teki radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Ayrıca, açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesi sonrasında benzer iddiaların daha önce de yalanlandığı hatırlatıldı ve iddianın asılsız olduğu ve kasıtlı olarak yeniden dolaşıma sokulduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır. Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir" denildi.