İslam dünyasında terörist faaliyetle bilinen İran, Afganistan’a paramiliter gruplar gönderdiğini resmi yayın organında ilan etti. İran’ın bu girişimi, iç savaşın boyutlarını daha da büyütecek.

CIA desteği ile Şah’a karşı darbe yaparak ülke yönetimini ele geçiren İran Şiası mollaların yönetime gelmesinden sonra bölgemizdeki en büyük terörizm organizatörü İran’ın şimdi de Afganistan’da iç savaşı körüklemeye çalıştığı ortaya çıktı.

Molla diktatoryasının resmi yayın organı olan Cumhuri İslami isimli günlük gazetenin manşetinde yer alan haberde İran’ın şimdiden Afganistan’da iç savaş başlattığı belirtiliyor.

Devlet gazetesi Vumhuri İslami gazetesinin bugünkü manşetinde şu ibare yer alıyor:

“Haşdi Şabi, Taliban terör grubu ile mücadele için Afganistan’da” Haberin detaylarında Irak’taki teröristlerin Afganistana nasıl götürüldükleri açık bir şekilde anlatılıyor.

Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar

Bilindiği gibi Haşdi Şabi terör örgütü İran’ın öldürülen terörist General Kasım Süleymani tarafından Bağdat’ta kurulmuştu. Örgüt, kısa sürede İslam Şiasına bağlı Irak’lı Şiilerle Sünni Müslümanlara yönelik katliamlar gerçekleştirdi.

Kuzey Irak ve Kerkük’te PKK terör örgütü ile de resmi ittifak kuran Haşdi Şabi’nin düşman listesinde Türkiye de bulunuyor.

Haşdi Şabi terör örgütünün Afganistan’da Şii Hazaraları kışkırtarak iç savaşa hazırladıkları öğrenildi.