Süleyman Soylu “geri mi dönüyorsunuz” sorusuna yanıt verdi Süleyman Soylu “geri mi dönüyorsunuz” sorusuna yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un kendisi hakkında sarf ettiği "Bakanlıkların kapısından içeri bile giremezsin, seni ancak bakanlıkların içinden köfteci olarak alırlar" sözlerine cevap veren İmamoğlu, "Görünüşe göre esnafla, esnaf olmakla bir sorunu var. 31 Mart'tan sonra her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak" şeklinde konuştu.

Bakanların seçim sürecinde AKP adayları için sahada çalışmasına tepki gösteren İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ilk defa böyle bir zafiyet içinde. Umarım kendilerine çeki düzen verip görevlerinin başına gelirler. Umuyorum bir an önce akılları başlarına gelir. Bunun için seçimlerde büyük bir fark lazım" diye konuştu.

Kabine'nin işlerini ihmal ettiğini belirten İmamoğlu, Dışişleri Bakanı ve İçişleri Bakanı örneklerini vererek, "Her şeyden önce sandık güvenliği İçişleri Bakanı'na ait. Sen seçim propagandası yaparsan, bu devlet sana nasıl güvenecek?" diye sordu.

Bakanların milletin aklıyla dalga geçtiğini savunan İmamoğlu, "Her makamın ağırlığı var. Bakan olmanın da ağırlığı var. Bu ağırlığı taşıyabilmelerini diliyorum. Çok yanlış yapıyorlar" ifadesini kullandı. İmamoğlu, "Seçim yasağı var hala propaganda yapıyorlar. Gerçek bir ders verilmeli" şeklinde konuştu.

Murat Kurum'un "Muhalefet ülke gündemini yerel seçime taşıyor" sözlerine cevap veren İmamoğlu, "Ülke gündemi ne? Yoksulluk, enflasyon, işsizlik... Bunları anlamayan bir akıl İstanbul'a belediye başkanlığı yapamaz" dedi.

Seçim güvenliği konusundaki sorulara yanıt veren İmamoğlu, "İnsanlarımız uzun zamandır tedirgin, kaygılı. O bakımdan sandıkta görev alma meselesini en üst seviyeye taşımama sebebimiz bu zaten. Çünkü büyük bir sorun var. Buna fırsat veren iktidar ama biz 2019'da bunu İstanbul'da başardık. Görevlilerimiz son derece donanımlı" şeklinde konuştu. İmamoğlu, sandıkta görev almak isteyenlerin İstanbul Gönüllüleri'ne başvurabileceğini de vurguladı.

Erdoğan'ın enflasyon açıklamalarını değerlendiren İmamoğlu, "Trajikomik bir durum. Yakında sebep sonuç mesleği üzerinden suçluyu enflasyon ilan ederse şaşırmam. Bütün olanların sorumlusu enflasyon diyip enflasyonu kendisine bir rakip kabul edebilir, onunla kavga etmeye başlayıp bunu birilerine yutturmaya çalışabilir" dedi. İktidarın başarısız ekonomi yönetimine vurgu yapan İmamoğlu, "Bunun sebebi en az 8 yıldır çok kötü yönetilen ekonomi biçimi" ifadesini kullandı.