İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye yardım gönderme kararı alarak yardım tırlarını yola çıkardı. İBB Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü Merkez Ambarı'ndan hareket eden yardım tırları, Filistin'e ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım konvoyuna, Filistinli Öğrenciler Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu ve Muğla Üniversitesi öğrencisi Yusuf Bereket de katılarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na eşlik etti.

AKP'li isimden gündemi sarsacak "sahte anket" iddiası AKP'li isimden gündemi sarsacak "sahte anket" iddiası

İmamoğlu, tırların uğurlanması öncesinde yaptığı konuşmada, Gazze'deki öğrencilere yönelik duyarlılık gösterdiklerini belirterek, "Elbette savaş nedeniyle ailesiyle irtibatı kesilen, ailesinin harçlık bile gönderemediği gençlere, 334 öğrencimize İstanbul'da ihtiyaçlarına en insani şekliyle yaklaşmak bizim sorumluluğumuzdur" dedi. İmamoğlu, ayrıca AKP İstanbul adayı Murat Kurum'un Gazze'ye yardım konusundaki sözlerine sert tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Gazze'nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze'ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz yine gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır" diyen Murat Kurum'un açıklamalarına yönelik olarak, "Ben, onun için üzülerek kendisine, ‘ithal’ ya da ‘acemi aday’ diyorum ama kalkıp bana Gazze'yi anlatıyor" şeklinde konuştu. İmamoğlu, AKP'nin Gazze'yi malzeme yaparak İstanbul seçimine dâhil etmeye çalıştığını ifade ederek, "Bizim için önce ticareti durdurun, sonra Gazze'yi konuşalım. Türkiye gibi dev bir ülkenin lideri, bölgeye abilik, barış ve huzur getirmesi gereken bir ülke olarak Gazze'ye yardım etmek için İBB'yi kazanmayı beklemezdi. Hemen el uzatın Gazze'ye. Biz de sizleri takdir edelim" dedi.