İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ataşehir'de bulunan ve içerisinde Darülaceze Tıp Merkezi, Psikoloji Destek Merkezi (PDM), Evde Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Uyum Destek Merkezi (SUDEM) gibi birimleri barındıran Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi'nin yapımını tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sundu.

Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun törende yaptığı açıklamalarda, "Hayatınızda sizi sağlıksız kılan, ruh sağlığınızı bozan, moralinizi bozan, kötü sözlerden, iftiralardan, kumpaslardan korusun. Bu önemli bir duadır diye düşünüyorum" ifadeleri dikkat çekti. İmamoğlu, "Benim duamın geçmediği bir avuç insan kaldı Türkiye'de öyle düşünüyorum" diyerek dua etmekten geri durmadığını belirtti ve herkes için akıl, ruh ve düşünce sağlığı diledi.

İktidara göndermelerde bulunan İmamoğlu, "Bir insan oy için, seçim için bu kadar takla atar mı? Ya bu kadar kötü söz söylenir mi?" diyerek siyasetin ahlaki boyutuna vurgu yaptı ve "Hiçbir arkadaşım da yapmaz. Yapmayacak da biz işimize bakacağız" dedi.

Ayrıca İmamoğlu, 14 Mayıs Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Hepinizi sağlıklı ve mutlu günlerde özellikle sağlığınızın mutluluğunuzun, huzurunuzun ve oksijeninizin daha çok artacağı günlerde kucaklamayı diliyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum" ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.