İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören'deki Halk Buluşması'nda İBB'nin yaptığı projeleri ve sosyal yardımları anlattı. İmamoğlu, Güngören'de hizmete açılan iki otopark, Teknoloji Atölyesi, Mahalle Evi ve Güngören Meydanı gibi projeleri sıralayarak, bölgedeki gelişmeleri paylaştı.

Sosyal yardımları en üst seviyeye çıkardıklarını belirten İmamoğlu, "İstanbul'da 100 bin öğrencimize burs verdik. Seneye vereceğimiz bursu 15 bin lira olarak ilan ettik. Bir haneye tek emekli maaşı giriyorsa yılda 10 bin lira pazar desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme önem verdiklerini belirten İmamoğlu, "Kentsel dönüşüm konusunda kararlıyız. Asla bu konuda oy avcılığı yapmadık. Tüm riskli yapılara sabit destekli ödeme desteği sunduk ve sunmaya devam edeceğiz. Dar gelirli vatandaşımıza ait 50 bin riskli konutun inşaat maliyesinin yüzde 60'ını belediye olarak biz karşılayacağız. 50 bin riskli konut içinde emeklilere aitse ve dar gelirliyse yine yüzde 60'ını biz karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan seçim sürecine de değinerek, rakiplerine yönelik eleştirilerde bulundu. AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a göndermelerde bulunan İmamoğlu, "Acemi aday sevincimi yarıda bıraktı, biraz su kaynattı. Gitti proje, geldi polemik. 40 kere tekrarlanmış 5 yıldır bana yapıştırılmaya çalışılan laflarla polemik üzerinden bana sataşmaya gayret etti" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için yaptığı "yanlışlıkla görev aldı" açıklamalarına da yanıt veren İmamoğlu, "Kendi kazanırsa demokrasi, milli irade; başkası kazanırsa yanlışlık. 6 Mayıs 2019 akşamı İstanbul'a adı konmamış bir darbe yapılmıştır" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, Erdoğan'ın hizmet tehdidine de karşılık vererek, "Niye tehdit ediyor biliyor musunuz? Sizden korkuyor. En çok korktuğu şey, milleti. Ey milletimiz, gücünüzün farkına varın" dedi.

İyi Parti’de istifalar devam ediyor İyi Parti’de istifalar devam ediyor

Editör: Burak Hakkı Polat