İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Aksaray'da restorasyonu tamamlanan 'Bulgur Palas'ı halka açtı. Yapılan açılış töreninde konuşan İmamoğlu, konağın restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti ve binanın tarihi hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 100 yıl sonra halka açılan konağın, İBB tarafından 2021'de satın alındığını hatırlatan İmamoğlu, binanın içinde kütüphane, İstanbul Kitapçısı, Beltur Cafe ve Öğrenci Kampüsü'nün yer alacağını belirtti. Bulgur Palas'ın, kamuya ait alanları halka açmanın yanı sıra ihmal edilen özel mülkleri de tüm İstanbulluların faydalanabileceği mekanlara dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.

İmamoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bulgur Palas, bizden önceki zihniyetle aramızdaki farkı ortaya koyan en önemli örneklerden birisi. Kamuya ait alanları yeniden halka açmakla kalmıyor, ihmal edilen özel mülkleri de tüm İstanbulluların faydalanabileceği mekanlar haline getiriyoruz. Tarihe sahip çıkmak lafla olmaz. Gerekirse kopyalayabilirsiniz, sorun olmaz."

AKP'de kabine değişikliği gündemde: 5 bakanın koltuğu sağlam, 12 bakan değişebilir AKP'de kabine değişikliği gündemde: 5 bakanın koltuğu sağlam, 12 bakan değişebilir

İmamoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkezi ve yerel yönetimin aynı partide olması gerektiğine dair söylemlerini eleştirerek, "Onu da emekli etmeye hazırlanıyoruz. Demokrasiye inancını kaybetmiş insanlara demokrasiyi en güçlü şekilde hatırlatacağız" dedi. İmamoğlu, İstanbul tarihinin en fazla restorasyon yapıldığı dönemi yaşadıklarını ve son 25 yılda İBB'nin yapamadıklarını 5 yılda gerçekleştirdiklerini ifade etti.