Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları, bugün Nabulsi kavşağında gerçekleşen ve insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik olan saldırı ile daha da kanlı bir hal aldı. İsrail ordusunun gerçekleştirdiği bu saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 104'e, yaralı sayısı ise 760'a yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik abluka ve saldırıları nedeniyle 146 gündür devam eden insani krizi vurgulayarak uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Gazze'deki olaya ilişkin Hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'yi kasıtlı olarak açlık ve kıtlığa sürüklediğine vurgu yapıldı. Reşid Caddesi'ndeki Nabulsi kavşağında toplanan kalabalığa yapılan saldırının sonucunda en az 104 kişinin hayatını kaybettiği ve 760 kişinin yaralandığı belirtildi.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

Açıklamada, İsrail'in kasıtlı bir şekilde savunmasız sivilleri hedef aldığı ve olayın İsrail işgali altındaki Gazze Şeridi'ndeki soykırım ve etnik temizlik politikalarının bir sonucu olduğu ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in bölgedeki abluka nedeniyle aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden dolayı İsrail'i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın devamında, İslam ve Arap ülkeleri ile dünya genelindeki tüm ülkeler ve kuruluşlara seslenilerek, Gazze'de yaşanan soykırım savaşını durdurmak için İsrail işgaline baskı yapma ve acilen müdahale etme çağrısında bulunuldu. Gazze'deki sağlık ekiplerinin, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle enkaz altındaki ve yol kenarlarındaki cenazelere ulaşamadığı belirtildi.