ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi mi? ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi mi?

İsrail ordusu, Refah'ın batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadır kampına yeni bir saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda 21 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırılar uluslararası tepkilere rağmen hız kesmeden devam ediyor.

İsrail 2 Gün Önce de Saldırmıştı

İsrail savaş uçakları, 26 Mayıs gecesi Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıların durdurulması yönündeki kararlarına rağmen Refah'ın kuzeybatısındaki çadır kamplarını bombalamıştı. Bu saldırıda 45 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıyı "trajik bir hata" olarak nitelendirmiş ve soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

7 Ekim'den Bu Yana 36 Bin Filistinli Katledildi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere 36 bin 96 Filistinli öldürüldü, 81 bin 136 kişi yaralandı. İsrail'in bombardımanıyla yıkılan yapıların enkazında halen binlerce ölü olduğu belirtiliyor. İsrail, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef almaya devam ediyor.

Editör: Burak Hakkı Polat