ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi

"Azerbaycan ordusu, Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı". Bunu Haberhergün-e konuşan tarihçi profesör Havva Mamedova yorum yaptığını söylemiş.

Onun sözlerine göre, Azerbaycan'ın uluslararası kamuoyunun çifte standartlarına rağmen zafer tüm Türk dünyası kazanılan büyük Zaferdir: “Önemli olan o ki,  Sayın Cumhurbaşkanımızın kumandanlığı ile onun her gün karış karış topraklarımızı işkaldan kurtardıkça, her gün Paşinyan'a "Karabağ Azerbaycan'dır" mesajını veriyor olmamız!

Şuşa'nın kurtarılması ile sevincimiz sınırsız ama kurtarılan Hocalı'nın iki ilçesini de unutmamalıyız. Çünkü Hocalı bizim kanayan yaramız. Orada katil edilen Türklerin kanı yerde kalmadı. Dağlık Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'nın kurtarılması, bize yarın o bir gün Kelbeceri'mizi, Hankendi'mizi de, kurtaracağımız için bir “Yemin şehri” idi. Hocalının iki ilçesinin kurtarılması ise bizim için namus, gurur, onur ve adalet meselesi idi. Onu da başarıyoruz! Koy Türkün adalet bayrağı hep dalgalansın! Azerbaycan Türkü olduğumla gurur duyuyorum! Türkün tek yolu birlik, beraberlik, başarı ve zaferdir! Zaferimiz ve başarımız bol olsun ey Türk! "