TBMM karıştı: Trabzonlu vekil DEM’li vekile yumruk attı TBMM karıştı: Trabzonlu vekil DEM’li vekile yumruk attı

Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında fenalaşarak yere yığılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, hayatını kaybetti. TBMM'de daha önce vefat eden isimleri gündeme getiren Bitmez'in ani ölümü, parlamentoda büyük bir üzüntü yarattı.

Hasan Bitmez'in ölümü TBMM'de hayatını kaybeden milletvekillerini hatırlattı. TBMM çatısı altında ilk ölüm 9 Şubat 1925 tarihinde gerçekleşti. Cumhuriyet’in derlediği haberde şu bilgiler aktarıldı: İkinci Büyük Millet Meclisi'ne Ardahan Milletvekili olarak katılan Halit Paşa, Milletvekili Ali Çetinkaya ile bir arbede sırasında patlayan bir silahla vuruldu.

Siirt Milletvekilli Mehmet Abdurrezak Ceylan 29 Mart 1989'da milletvekilleri ANAP'lı İdris Arıkan ile DYP'den seçilip sonrasında bağımsız olan Zeki Çeliker arasında çıkan yerel seçim tartışmasına müdahale ettiği esnada, İdris Arıkan'ın 7.65'lik Browning tabancasından çıkan kurşunun Ceylan'a isabet etmesiyle hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Milletvekilli Mehmet Fevzi Şıhanlıoğlu 30 Ocak 2001 tarihinde meclis içtüzük görüşmeleri sırasında yaşanan arbede kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Editör: Haber Merkezi