Başlatılan bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alınan ve yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış bugün hakim karşısına çıktı. "Silahlı terör örgütünü yönetmek", "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından yargılanan Akış'a Hakkari 1. Ağır Ceza Mehkemesi 19 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun " Erdoğan'ın elini sıkmam' sözüne arşivlerden yanıt Kılıçdaroğlu'nun " Erdoğan'ın elini sıkmam' sözüne arşivlerden yanıt

Mehmet Sıddık Akış mahkemede savunma yaparken, "Benim kaçtığıma ilişkin haberleri duydum. Asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa, onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Barış dedim, kardeşlik dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen de diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ'cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum." ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Hergün