Öğretmenlere yönelik şiddete karşı yaptırımlar güçlendiriliyor Öğretmenlere yönelik şiddete karşı yaptırımlar güçlendiriliyor

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasındaki maçın ardından, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, AKP üyeliğinden istifa etti.

AKP üyesi Faruk Koca'nın, 12 Kasım Salı günü gerçekleştirilen AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevkine karar verildi. Koca, parti tüzüğünün 117'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince, "tüzük ve programa, demokrasi, insan hakları, hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmak, destek olmak veya bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak" suçlamasıyla MDK'ye sevk edildi.

Kurul, Faruk Koca'nın savunmasını almak üzere tebligat gönderdi. Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Koca, avukatları aracılığıyla AKP üyeliğinden istifa içeren dilekçeyi Parti Genel Merkezi'ne iletti. Bu gelişme üzerine, Merkez Disiplin Kurulu'nun Koca hakkında karar vermesine gerek kalmadı.