GÜNDEM
Yayınlanma : 17 Kasım 2025 18:55
Düzenleme : 17 Kasım 2025 18:55

Yök'ten şok düzenleme: Üniversite artık 3 yılda bitiyor! Başarılı öğrenciler için yeni dönem başlıyor!

Yök'ten şok düzenleme: Üniversite artık 3 yılda bitiyor! Başarılı öğrenciler için yeni dönem başlıyor!
YÖK Başkanı Özvar, başarılı öğrencilerin üniversite eğitimlerini 3 yılda tamamlama imkanı sunan yeni bir sistemin gelecek yıl başlayacağını duyurdu. Bu düzenleme, sektör iş birliğini güçlendirerek mezunların kariyer fırsatlarını artıracak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite eğitim sisteminde devrim niteliğinde bir değişikliğe imza atılacağını duyurdu. Özvar'ın açıklamalarına göre, başarılı öğrencilerin üniversite eğitimlerini sadece 3 yılda tamamlama imkanı sunulacak. Bu yenilikçi uygulama, gelecek yıl itibarıyla eğitim hayatına merhaba diyecek.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN 3 YILLIK EĞİTİM YOL HARİTASI

YÖK Başkanı Özvar, kurumda düzenlediği bir basın toplantısında, bu yeni sistemin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Öğrencilerin eğitimlerini daha kısa sürede ve verimli bir şekilde tamamlamalarını sağlamak amacıyla tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Bu düzenlemenin, üniversitelerle sektör arasındaki iş birliğini de önemli ölçüde pekiştireceği vurgulandı.

SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ İLE KARİYER FIRSATLARI ARTACAK

Özvar, yeni eğitim modelinin, öğrencilere mezuniyet öncesinde değerli pratik deneyimler kazandırarak iş bulma süreçlerini hızlandıracağını ifade etti. Bu kapsamda, öğrenci ve sektör temsilcilerinin daha yakın etkileşimde bulunacağı çeşitli projelerin de hayata geçirileceği müjdelendi.