DÜNYA
Yayınlanma : 03 Ocak 2026 01:00
Düzenleme : 03 Ocak 2026 01:00

Yılbaşı Gecesi Kabusu: İsviçre'de Bardaki Yangında 40'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Yılbaşı Gecesi Kabusu: İsviçre'de Bardaki Yangında 40'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
İsviçre'de yılbaşı gecesi bir barda çıkan yangında 40'tan fazla kişi hayatını kaybetti, 119 kişi yaralandı. Yangının maytaplı mumlardan kaynaklandığı düşünülüyor. Kimlik tespiti ve uluslararası yardım çalışmaları devam ederken, hayatını kay

İsviçre'nin Valais kantonunda yılbaşı gecesi yaşanan trajik bir yangın, 40'tan fazla kişinin yaşamını yitirmesine ve 119 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Kutlamaların yapıldığı bir barda çıkan yangının, tavana yakın konumlandırılmış şampanya şişelerindeki maytaplı mumlardan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayla ilgili bar sahiplerinin ihmali sorgulanırken, yangının hızla yayılmasında etkili olduğu düşünülen köpük benzeri yalıtım malzemesi de soruşturmanın merkezinde yer alıyor.

KİMLİK TESPİTİ VE ULUSLARARASI YARDIM SÜRÜYOR

Valais Kantonu Başsavcısı Beatrice Pilloud ve Emniyet Müdürü Frederic Gisler, görgü tanıklarının ifadeleri ve olay yeri incelemeleri doğrultusunda soruşturmayı yürütüyor. Yaralıların 113'ünün kimliği belirlenmiş durumda; bunlar arasında İsviçre vatandaşlarının yanı sıra Fransız, İtalyan, Sırp, Polonyalı, Bosna Hersekli, Portekizli, Lüksemburglu ve Belçikalıların da bulunduğu bildirildi. Hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespiti öncelikli hedef olurken, kurtarma ekipleri olay gecesi tam kapasiteyle çalıştı. Yoğun bakım ünitelerinin doluluğu nedeniyle bazı yaralılar, komşu Avrupa ülkelerindeki hastanelere nakledildi. Bu süreçte Fransa ve İtalya'dan da ağır yanık uzmanı sağlık görevlileri destek için bölgeye geldi.

DAYANIŞMA VE ANMA TÖRENİ HAZIRLIKLARI

Kanton Meclisi Başkanı Mathias Reynard, bu büyük trajedi karşısında gösterilen dayanışmanın altını çizdi ve gelecek cuma günü Crans-Montana'da hayatını kaybedenler için bir anma töreni düzenleneceğini duyurdu. İtalyan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, bölgeye gelerek Reynard ile birlikte olay yerine çiçek bırakarak taziyelerini iletti. Belçika Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, yangından etkilenen dört hastanın ülkedeki yanık merkezlerinde tedavi altına alındığı belirtildi. Kayıp yakınlarını bulmaya çalışan aileler, sosyal medya üzerinden çağrılar yaparak hastanelerle iletişime geçmeye çalışıyor.