Mercedes, zorlu geçen dört yılın ardından yeniden umut verici bir performans sergiliyor. Yeni F1 regülasyonları Stuttgart merkezli ekip için olumlu sonuçlar doğurmuş gibi görünüyor.

TESTLERDEN BEKLENTİLER YÜKSEK
Toto Wolff, Bahreyn ve Barselona'da gerçekleştirilen toplam dokuz gün süren testlerden memnun kaldığını ifade etti. Wolff, "Testlere başlamış olmamız ve her şeyin gerçekten iyi hissettirmesi büyük bir rahatlama sağladı" dedi. Pilotların da araçtan oldukça memnun olduğunu belirten Wolff, "Kronometreye baktığımızda çok geride olmadığımızı biliyoruz. Son üç-dört yıldır durum hep böyleydi" şeklinde konuştu.
REKABET DENGESİ HAKKINDA TEMKİNLİ AÇIKLAMALAR
2022 yılında yeni regülasyonlarla birlikte Mercedes'in zıplama problemi gibi büyük sorunlarla karşılaştığını hatırlatan Wolff, gelecek için umutlu. Testlerin henüz kesin bir tablo ortaya koymadığını fakat 2026'da yürürlüğe girecek yeni şasi ve motor kurallarıyla birlikte doğru adımlar atılmış olabileceğini düşünüyor. Wolff, rekabet dengesi hakkında ise, "Herkesin tam olarak nerede olduğunu gerçekten bilmiyoruz çünkü 10 kilogram yakıt tur başına 0.3 saniye fark yaratabilir. Bu yüzden şu noktada sadece tahmin edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.


