Vodafone, BTK'nın 5G ihalesinde 627 milyon dolarlık yatırım yaparak 700 MHz ve 3.5 GHz frekanslarını kazandı. Bu hamleyle şirket, 2025'te Türkiye'ye yapılan en büyük üçüncü uluslararası doğrudan yatırımı gerçekleştirecek. Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, ihalenin tüm ülkeye fayda sağlayacağını belirterek, geniş kapsama ve yüksek kapasiteyle 81 il ve 922 ilçede 5G hizmeti sunacaklarını açıkladı.
VODAFONE'UN YATIRIM HEDEFLERI
Engin Aksoy, ihalede ihtiyaç duyulan frekansları elde ettiklerini ve bu sayede güçlü bir 5G şebekesi kuracaklarını vurguladı. Vodafone'un dünyada 5 kıtada 5G deneyimine sahip tek operatör olarak altyapısının hazır olduğunu belirtti. Son 5 yılda en fazla kapasite iyileştirmesi yapan operatör olduklarını ve umlaut'un testlerinde en yüksek puanı aldıklarını ekledi.
GELISEN TEKNOLOJI VE INOVASYON
Vodafone, 6G'ye hazırlık için İstanbul'u global bir inovasyon merkezi haline getiriyor. Şirket, açık alan test ortamı kurarak Open RAN ve Massive MIMO gibi teknolojileri test edecek. Bu proje, hem yerel hem uluslararası tedarikçilerle Türkiye'yi mobil şebeke inovasyonunda lider yapacak.



