EKONOMİ
Yayınlanma : 31 Ekim 2025 21:20
Düzenleme : 31 Ekim 2025 21:20

VİOPta endeks kontratı yatay başlangıç yaptı: 31 Ekim 2025te kritik veriler izlenecek

VİOPta endeks kontratı yatay başlangıç yaptı: 31 Ekim 2025te kritik veriler izlenecek
VİOP ekim vadeli endeks kontratı, dün yaşadığı düşüşün ardından bugün yatay bir başlangıç yaptı. 31 Ekim 2025te yurt içinde TCMB PPK toplantı özeti ve dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi enflasyon verileri piyasaların odağınd

Ekim vadeli endeks kontratı, dün satış ağırlıklı bir gün geçirdikten sonra normal seansı yüzde 1,05lik bir düşüşle 11.803,00 puandan kapattı. Akşam seansında da düşüş eğilimini sürdüren kontrat, 11.798,00 puandan günü tamamladı.

GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLANGIÇ

Bugün açılış seansında ekim vadeli endeks kontratı, bir önceki normal seans kapanışına göre yüzde 0,01lik hafif bir azalışla 11.802,00 seviyesinden işlem görmeye başladı.

KÜRESEL PİYASALARDA BELİRSİZLİK

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yılki faiz indirimlerini tamamlamış olabileceği beklentileri ve önde gelen teknoloji şirketlerinin açıkladığı bilançoların ardından genel olarak negatif bir seyir izliyor. Analistler, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin ve dış ticaret dengesi verilerinin yanı sıra, Avro Bölgesi enflasyon rakamları ve Almanya perakende satış verilerinin de yakından takip edileceğini belirtiyor. Teknik olarak endeks kontratında 11.900 ve 12.000 puanın direnç, 11.700 ve 11.600 seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığı kaydedildi.