SPOR
Yayınlanma : 29 Mart 2026 15:20
Düzenleme : 29 Mart 2026 15:20

Verstappen, emekliliği düşünüyor: 'Burada olmaktan keyif almıyorum

Verstappen, emekliliği düşünüyor: 'Burada olmaktan keyif almıyorum
Max Verstappen, mevcut durumdan memnun olmadığını belirterek, emekliliği ciddi şekilde düşündüğünü açıkladı. Yarışların yoğunluğunun özel hayatını etkilemesinden bahsetti.

Max Verstappen, Japonya Grand Prix'sine 11. sıradan başlayarak yarışı 8. sırada tamamladı. Dört kez dünya şampiyonu olan Verstappen, mevcut regülasyonlardan ve özellikle içten yanmalı motor ile elektrik gücü arasındaki dengenin sağlanmasından memnun kalmadığını sıkça ifade ediyor.

YENİ NESİL ARAÇLARA ELEŞTİRİLER

Verstappen, yeni nesil araçlar ve kurallar hakkında en sert eleştirileri yapan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Bu araçları 'steroidli bir Formula E' olarak tanımlayan Verstappen, yarış sırasında ana düzlükte kendisini geçen Pierre Gasly'ye el sallamasıyla da gündeme geldi. Yarışın ardından BBC Radio 5 Live'a verdiği röportajda, sezon sonunda Formula 1'i bırakıp bırakmayacağı sorusuna, "Açıkçası özel hayatımda çok mutluyum. Bir sezonda 24 yarış oluyor, bu yıl 22. Bir noktada kendinize şunu soruyorsunuz: 'Buna değer mi? Yoksa evde ailemle daha fazla vakit geçirmek, arkadaşlarımı daha çok görmek daha mı iyi?" şeklinde yanıt verdi.

KARAR ANINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

28 yaşındaki pilot, Red Bull ile 2028 sezonu sonuna kadar sözleşmesi olmasına rağmen, F1'i erken bırakma olasılığını daha önce de dile getirmişti. Hollanda basınından De Telegraaf’a göre Verstappen, emekliliği ciddi şekilde değerlendirmekte. Röportajında, "Küçükken yapmak istediğim şey buydu ama o zaman ne elde edeceğimi ya da ne kadar para kazanacağımı bilmiyordum. Burada eğlenmek, keyif almak için bulunmak istiyorum. Ama şu anda durum pek öyle değil," ifadelerini kullandı. Ayrıca, spor otomobil yarışlarına tam zamanlı geçiş yapma fikrinin de olduğunu belirtti ve "Zaten tutkuyla bağlı olduğum başka projelerim de var. Mesela GT3 yarışları…" diye ekledi.